Türk Oyunu Black State Duyuruldu! | Goygoy Engine
https://blackstategame.com/assets/images/media/images9.jpg

Türk Oyunu Black State Duyuruldu!

Black State Duyuruldu!

Türk oyun geliştiricisi Motion Blur, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları yeni oyunu duyurdu. Black State, yakın gelecekte geçen bir aksiyon oyunu. Üçüncü şahıs görüş açısında, Metal Gear Solid vari bir şekilde istersek gizlice, istersek aksiyona girerek ilerliyoruz.

BlackState

Geçit Kapıları

Oyunda geçit kapılarımız var. Bu kapılardan geçtiğimizde bir metronun içinden geçerek sıradaki bölümümüze gidiyoruz. Biraz Who Am I‘ın metro sahnelerini hatırlattı bana. Bu geçitler sırasında herhangi bir yükleme ekranı falan yok. Her şey gerçek zamanlı bir şekilde ilerliyor. Fragmandan ve basın açıklamasından anladığım kadarıyla kapının nereye açıldığı her zaman bir sürpriz olacak. Bu sayede bir merak unsuru oluşturulmuş olacak.

Geçit

Grafikler ve Atmosfer

Oyun, Unreal Engine 5 kullanarak geliştiriliyor ve motorun etinden suyundan faydalanıyor gibi gözüküyor. Daha geliştirilme aşamasında olmasına rağmen çok iyi gözüküyor. Karakter modelleri için MetaHuman kullanılmış gibi gözüküyor. Günümüzde Hellblade II gibi pek çok oyun, MetaHuman kullanarak çok daha gerçekçi insan modelleri oluşturmaya başladı.

Black State

Aksiyon

Oyunda istersek gizli, istersek aksiyona dalarak ilerleyebilecek gibi duruyoruz. Dilerseniz karşınıza çıkan herkesi tarayabileceksiniz ya da gizlice yanlarına gidip bir bitirici hamle uygulayabileceksiniz. Basın açıklamasında 100’den fazla bitirici hamle çeşidinin olduğu yazılmış. Bu tarz oyunlarda genelde düşmanlarımızın arkasından sinsice yaklaşıp onları öldürdüğümzde sabit bir animasyon girer. Ve bu bir süre sonra oyuncuyu sıkmaya başlar. Animasyon sayısını çeşitlendirerek tekrara düşmesini engellemişler. Black State

Hikaye

Oyunun hikayesine dair fragmandan pek bir şey öğrenemedik. Ancak basın açıklaması biraz fikir veriyor:

Black State’te, Architects olarak bilinen gizli bir grup bilim insanı sizi gizemli bir göreve çağırıyor. Göreviniz tutsakları kurtarmak ve her kapının yeni ve beklenmedik yerlere açıldığı dehşet verici bir olayın ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak. Onları açmaya ve bilinmeyenle yüzleşmeye hazır mısınız?

Black State

Türk Oyun Sektörü İçin Dev Adım

Black State, Türk oyun sektörü için bir kilometre taşı olacağa benziyor. Ülkemizden belki de ilk kez dönemin sektör standartlarına bu kadar yakın bir iş ortaya çıkıyor. Çıktığı dönemin sektör standartlarına en yakın bir diğer Türk oyunu bence Kabus 22’ydi. Şansa bakın ki o oyun da Kadir Demirden ve ekibi tarafından geliştirilmişti. Karşımızda büyük bir azmin ete kemiğe bürünmüş hali var. Umarım çok başarılı bir oyunla karşılaşırız.

Oyunun fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Not: Enis Kirazoğlu’nun geliştirici ekip ile yaptığı videodan öğrendiğimiz kadarıyla oyuna Türkçe dublaj da olacak.