HELLDIVERS 2'ye Olan Tepki Artıyor | Goygoy Engine
/assets/helldivers2.jpg

HELLDIVERS 2'ye Olan Tepki Artıyor

HELLDIVERS Draması

HELLDIVERS 2’nin Steam incelemeleri çoğunlukla olumsuza düştü, oyun tek günde 50 binden fazla olumsuz yorum aldı. Tüm bu yaşananların tek bir nedeni var. Sony, Steam oyuncularına HELLDIVERS 2 oynamak istiyorlarsa bir PlayStation hesabı açmaları gerektiğini duyurdu. 6 Mayıs’tan itibaren Steam’deki tüm yeni HELLDIVERS 2 oyuncularının Steam hesaplarını bir PlayStation hesabına bağlamaları gerekecek. Eğer oyunu Steam’den bu duyuru öncesinde satın aldıysanız, sizin için bu süreç 30 Mayıs’ta başlayacak ve 4 Haziran’a kadar bir PlayStation hesabı bağlamanız gerekecek. tepki

Tepki Büyük

Sony muhtemelen büyük bir tepki beklemiyordu ancak bu durum Steam oyuncularının en nefret ettiği şeylerden biri, para verdiğiniz bir oyunu oynamak için başka yerde bir hesap açmak. Bazı oyuncular o kadar sinirlendi ki, onlarca saat oynadıkları oyunu iade etmeye bile çalıştılar. Bazı oyuncular, satın alırken PlayStation hesabı açmaları gerekmediğini, bu yüzden bu kararın yasadışı olduğunu söylediler.

Sony Neden Bunu Yaptı?

Sony; güvenlik, zart, zurt nedenleriyle bunu yapıyoruz dese de tüm firmalar kendi platformlarına olabildiğince kullanıcı çekmek istiyor. Tek nedeni bu.

Olayın Aslı

Aslında HELLDIVERS 2 oynamak için bir PlayStation hesabınıza ihtiyacınız olduğu en başından beri oyunun Steam sayfasında yazıyordu. Oyun ilk çıktığında, beklemediği bir ilgi gördü ve pek çok sunucu problemi yaşadı. Oyunun geliştirici ekibi olan Arrowhead sunucu problemleriyle uzun süre başa çıkamadı. Bu süreçte bazı teknik nedenlerden ötürü PlayStation hesabı açma zorunluluğu askıya alındı. Hala oyunu satın alırken PSN hesabına ihtiyacınız olduğu görüyordunuz. Ama oyun sizi bunu yapmanız için zorlamıyordu, ta ki bugüne kadar.

Tepkiler Hala Devam Ediyor

HELLDIVERS 2 hala olumsuz inceleme almaya devam ediyor. Arrowhead’in CEO’su Johaan Pilstedt, Twitter hesabı üzerinden oyunculardan özür bile diledi.

Her ne kadar Arrowhead ekibi özür dilese de, aslında bu onlarla alakalı bir durum değil. Tüm bu kararlar üzerinde Arrowhead’in bir etkisi yok. Ancak hala hesap bağlama zorunluluğu için Sony’den atılan bir geri adım da yok.

“Bir PlayStation Hesabı Açmak Çok Mu Zor?”

Neden basit bir şekilde oyuncuların PlayStation hesabı açmadığını ve oyunun tepki gördüğünü merak edebilirsiniz. Bu özellikle Steam oyuncularının sevmediği bir nokta. Oyunu gidip Steam hesabınızla satın almışsınız, ne diye gereksiz onca hesapla uğraşasanız ki? Ayrıca şöyle bir durum da var. Oyunun Steam’de satılabildiği bazı ülkelerde PlayStation hesabı açılammıyor. Yani bu ülkelerden oyunu oynuyorsanız, yakın bir tarihten itibaren oyunu oynayamayacaksınız.

Tepkiler ve oyuncu sayısı

Oyunun Steam puanı yerlere çakılmaya devam etse de oyuncu sayısı hala eskisi gibi duruyor. Eğer oyuncu sayısı azalmaya başlarsa, o zaman bir geri adım görebiliriz.

Son Bir Değerlendirme

Aslına bakılırsa bu çok yaygın bir durum, büyük firmaların oyununu oynarken o firmaya ait hesap açmak. Gerek EA, gerek Ubisoft, gerek Microsoft. Hepsi bunu yapıyor. Ancak Sony’nin teknik sorunlar nedeniyle bunu başta yaptırtmayıp sonra yaptırtması oyuncular için ekstra bir nefret konusuna dönüştü.

Yeni Gelişmeler: 5 Mayıs 2024

HELLDIVERS 2; Vietnam, Filipinler, Kazakistan, Azerbaycan gibi PlayStation hesabı açılamayan ülkelerde satıştan kaldırıldı.

Steam oyunu iade etmeye başladı

Oyunu neredeyse 100 saat oynayan bir oyuncu iade talebinde bulundu ve Steam iade talebini onayladı.

Geliştirici ekip oyunun gömülmesini istiyor

Arrowhead’in topluluk yöneticilerinden Spitz, oyunun resmi Discord sunucunda tepkilerini belirten oyunculara şunu söyledi:

“Oyuncular hoşnutsuzluklarını incelemeler, para iadeleri vb. yollarla dile getirerek Sony ile olan görüşmelerimizde daha fazla söz sahibi olmamızı sağlıyorlar. Sony yöneticileri Discord’umuzu okumuyorlar. Oyunun inceleme puanlarının düştüğünü görmek acı verici, ancak Sony ile olan görüşmelerimiz devam ediyor ve ekibimiz bu mücadelede oyuncuların yanında yer alıyor. İnsanların hesap bağlama zorunluluğunu aşmak için farklı bölgelerde PSN hesapları açmalarını beklemek gerçekçi değil. Bunun farkındayız. Görüşmelerimiz devam ediyor.”

Arrowhead ekibi, Sony ile olan görüşmelerinde ellerinde koz olması için oyunun daha da dibe gömülmesini istiyor. Tüm bunlar olurken 5 Mayıs itibariyle oyunun toplam olumsuz inceleme sayısı 300 bine yaklaştı.

6 Mayıs: Oyuncular Kazandı

Sony, HELLDIVERS 2’den PlayStation hesabı zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı.

“Helldivers severler - Helldivers 2 hesap bağlama güncellemesi hakkındaki geri bildirimlerinizi duyduk. Yeni oyuncular ve 30 Mayıs’tan itibaren mevcut oyuncular için Steam ve PlayStation Network hesap bağlantısı gerektirecek olan güncellemeyi iptal ediyoruz. Hala PC oyuncuları için en iyisinin ne olduğunu öğreniyoruz ve geri bildirimleriniz çok değerli. Helldivers 2’ye devam eden desteğiniz için tekrar teşekkür ederiz ve sizleri gelecek planlarımızdan haberdar edeceğiz.”

Oyuncuların uyguladığı büyük ve organize tepki işe yaramış gözüküyor.

11 Mayıs: HELLDIVERS 2 Daha Fazla Ülkede Yasaklandı

Oyuncular, HELLDIVERS 2’nin satışa engellendiği 177 ülkede yasakların kalkmasını beklerken Sony 3 ülkede daha oyunun satışını yasakladı. Litvanya, Letonya ve Estonya’da oyun satışa kapatıldı.