https://raw.githubusercontent.com/Goygoy-Engine/goygoyCDN/7ff71ddbe4c39ff11780d5541edeadfb482b5fd2/before18May/660e5a03fbff4e2940488bcd-bg.webp

Ubisoft, Siyahi Samuray Hakkında Açıklama Yaptı

Assassin’s Creed Shadows’taki Siyahi Samuray Tartışmasına Ubisoft’tan Açıklama

Ubisoft, Assassin’s Creed Shadows’ta yer alan siyahi samuray karakterine ilişkin eleştirilerin ardından açıklama yaptı. Japon oyuncular başta olmak üzere tüm dünyada oyuncular, Assasin’s Creed Shadows’taki siyahi samuray Yasuke karakterinin tarihsel gerçeğe aykırı olduğunu iddia etmişti. Tarihsel olarak Yasuke’nin durumu oldukça şüpheliyken Ubisoft’un oyunu efsanevi samuray Yasuke ile oynayın şeklinde pazarlaması, oyuncuları iyice kızdırmıştı. Bugün ekipten bir açıklama geldi. Geliştirme ekibi, oyunun tarihsel karakterlerin veya olayların gerçekçi bir temsili olarak sunulmadığını vurguladı.

İşte Ubisoft’tan yapılan o açıklama:

Saygıdeğer Japon topluluğumuza—Assassin’s Creed Shadows geliştirici ekibinden bir mesaj.

Öncelikle, neredeyse 20 yıla yayılan tarihçesiyle Assassin’s Creed serisine verdiğiniz tüm destek için içten teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Bu süre zarfında, Üçüncü Haçlı Seferi’ndeki bir suikastçiden 9. yüzyıl İngiltere’sindeki bir Viking’e kadar sayısız farklı ortam, zaman dilimi ve karakteri keşfettik.

Ekibimizin birçok üyesi için Feodal Japonya’da geçen bir Assassin’s Creed oyunu yapmak uzun süredir hayalini kurdukları bir projeydi.

Assassin’s Creed Shadows’un duyurusundan bu yana birçok olumlu geri bildirim aldık, ancak aralarında siz Japon oyuncularımızın da bulunduğu bazı eleştiriler de geldi. Tarihe olan tutkunuzu paylaşıyor ve zengin mirasınızın tarihsel ve kültürel bütünlüğüne olan özeninizi derinden saygıyla karşılıyoruz. Niyetlerimizi ve yaratıcı kararlarımızı netleştirmek için bazı konulara değinmek istiyoruz: Feodal Japonya’nın sürükleyici ve saygılı bir temsilini sağlamak için büyük çaba sarf ettik. Ancak Assassin’s Creed Shadows da dahil olmak üzere hiçbir Assassin’s Creed oyunumuzu tarihsel gerçeklerin veya tarihi karakterlerin birebir temsili olarak sunmak gibi bir niyetimiz olmadı. Bunun yerine, merak uyandırmayı ve oyuncuları ilham aldığımız tarihsel ortamları keşfetmeye ve daha fazla bilgi edinmeye teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

Assassin’s Creed Shadows her şeyden önce Feodal Japonya’da geçen, ilgi çekici bir tarihsel kurgu anlatan eğlenceli bir video oyunu olarak tasarlandı.

Ekibimiz, yaratıcı tercihlerimize yön vermek için dış danışmanlar, tarihçiler, araştırmacılar ve Ubisoft Japonya’daki iç ekiplerle kapsamlı iş birliği yaptı. Bu sürekli çabalara rağmen, tanıtım materyallerimizdeki bazı unsurların Japon topluluğu içinde endişeye yol açtığını kabul ediyoruz. Bunun için içtenlikle özür dileriz. Şimdiye kadar sunulan tüm oyun görüntüleri geliştirme aşamasındadır ve oyun, lansmana kadar gelişmeye devam edecektir.

Aldığımız yapıcı eleştiriler doğrultusunda, oyunu elinize alana kadar -ve sonrasında da- çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Geliştirme sürecinde birçok kişiyle danışıyor olsak da, oyun ve eğlence amacıyla yaratıcı ekiplerin aldığı kararlardan kesinlikle sorumlu olmadıklarını da belirtmek isteriz. Bu nedenle, lütfen eleştirilerinizi iç ve dış tüm iş birliği yaptığımız kişilere yöneltmeyin.

Yaratıcı Özgürlükler ve Tarihsel İlhamlar: Her ne kadar yaptığımız her şeyde otantikliğe çabalasak da, Assassin’s Creed oyunları, gerçek tarihsel olaylardan ve figürlerden ilham alan kurgu eserlerdir. Serinin başlangıcından beri yaratıcı özgürlükler alarak ve fantezi unsurlarını dahil ederek ilgi çekici ve sürükleyici deneyimler oluşturduk. Oyunumuzdaki Yasuke’nin temsili de bunun bir örneğidir. Eşsiz ve gizemli hayatı, Feodal Japonya’yı arka plan olarak kullanan bir Assassin’s Creed hikâyesi anlatmak için onu ideal bir aday yaptı. Yasuke, Assassin’s Creed Shadows’ta samuray olarak tasvir edilse de, bunun tartışmaya açık bir konu olduğunun bilincindeyiz. Bunu dikkatlice anlatımıza işledik ve oyunumuzun diğer ana karakteri, aynı derecede önemli olan Japon shinobi Naoe ile birlikte, iki ana karakterimiz oyunculara farklı oyun tarzları sunuyor.

Geri bildirimlerinizi çok değerli buluyoruz ve düşüncelerinizi saygılı bir şekilde paylaşmaya devam etmenizi teşvik ediyoruz. Herkesin beklentilerini karşılamanın zor olduğunu anlasak da, Assassin’s Creed Shadows 15 Kasım’da piyasaya çıktığında Japonya’daki ve dünyadaki oyuncuların, bu oyuna döktüğümüz özveriyi, çabayı ve tutkuyu takdir edeceklerine içtenlikle inanıyoruz.

Assassin’s Creed Shadows Geliştirme Ekibi