https://pbs.twimg.com/media/GRFG2-DWYAAZLhn?format=jpg

Football Manager 25'ten İlk Bilgiler

Football Manager 25: Geliştirme Güncellemesi ve Yeni Dönem

Football Manager serisinin merakla beklenen yeni oyunu Football Manager 25 hakkında ilk detaylar paylaşıldı. Geçtiğimiz yıl yayınlanan FM 24 bomboş bir oyun olarak çıkmıştı. Sıfırdan yeni bir oyun üzerine çalıştığını açıklayan Sports Interactive, bu yeni oyunun FM 24 zamanına yetişmeyeceğini belirterek bir yılı boş geçmişti. Bakalım yeni özellikler tatmin edecek mi?

Yeni Başlangıç: Unity Motoruna Geçiş

Football Manager 25, çok uzun yıllar sonra oyun motoru değişikliği ile birlikte geliyor. Oyunun, Unity oyun motoruna geçmesiyle grafikler daha gerçekçi(görece) olacak ve geliştirme süreçleri daha verimli hale gelecek. Bu sayede, yeni özellikler ve tasarım değişiklikleri daha hızlı bir şekilde oyuna eklenebilecek. Alt text

Kullanıcı Arayüzü ve Deneyimi (UI/UX)

FM25, yepyeni bir kullanıcı arayüzüyle oyuncuların karşısına çıkacak. Bu yeni arayüz, “karo ve kart” sistemi üzerine inşa edildi. Karolar, küçük bilgi panelleri olarak işlev görürken, kartlar daha detaylı bilgiler sunacak. Bu sayede, oyun içindeki dolaşım daha kolay ve hızlı olacak. Alt text

FM25’te Yapılan Kesintiler

Bazı özellikler, yeni oyunda yer almayacak veya ilerleyen zamanlarda eklenecek:

  • Kenardan Seslenişler: Anlık etkileri belirsiz olduğu için oyundan kaldırıldı.
  • Sosyal Medya Ekranı ve Veriler İstatistik Ekranı: Kullanıcı deneyimini optimize etmek için kaldırıldı.
  • Bir Kulüp Oluştur: Football Manager 26’da tekrar eklenecek anca bu sürümdee yer almayacak.
  • Rekabet Modu ve Mücadele Modu: Oyuncu kitlesi tarafından az kullanıldığı için yeniden tasarlanacak.
  • Fantezi Draft: İlerleyen zamanlarda eklenecek.

Kadın Futbolu ve Lisanslar

Football Manager 25, kadın futbolunu da destekleyecek. Oyuncular, tek bir oyun ve ekosistem içerisinde hem erkek hem de kadın takımlarının menajerliğini yapabilecekler.

Gelecek Planları

Football Manager 25’in çıkış tarihi eylül ayında açıklanacak ve kısa süre sonra ön siparişler açılacak. Yeni oynanış ögeleri ve derinlemesine incelemeler de bu tarihlerde paylaşılacak.

Şahsen gelen yapılan açıklama bana umut vermedi. Onu kaldırdık, bunu kaldırdık. Gelen ne? Sadece kadın futbolu duyurusu. Yeni özellikleri ileride açıklayacaklarını söylemişler ama beklentimi düşürdü. Siz ne düşünüyorsunuz?