Discord'tan Ve Bakan'dan Erişim Engeli Açıklaması | Goygoy Engine
https://i.ytimg.com/vi/7V5jdOjWVU4/hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAxMIARUAAAAAGAElAADIQj0AgKJD&rs=AOn4CLCCLmAxRosK3Ltbar9OdDhUHFuDug

Discord'tan Ve Bakan'dan Erişim Engeli Açıklaması

Günün ilk saatlerinde Discord, erişime engellenmişti. Olayın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan ve Discord’tan açıklama geldi.

Bakan açıklamasında, Discord’un kendileriyle verileri paylaşmadığını söyledi.

Burası tamamen kapalı bir sistem, siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz. Güvenlik birimlerimiz orada her türlü sorgulamayı yapamıyorlar maalesef. Ancak orayı kullananların bize şikayet etmesi noktasında müdahil olabiliyoruz. Ya maalesef birkaç gündür yaşadığımız olaylar olmamış olsa, belki biz bugün Discord’a erişim engeli getirdiğimiz için yasakçı zihniyetle itham edilecektik. Ama bakın bugün bu olaylar oldu, herkes kapatılmasını istiyor. O zaman burada bütün toplum kesimleriyle gerçekten beraber hareket etmemiz lazım. Başta aileler olmak üzere, bizim giremediğimiz mecrada ne olduğunu bilemeyebiliyoruz ve bu Discord, kendi bilgilerinin IP adresleri dahil, ve içerikleri dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de zorunlu olarak erişime engel getirdik. Burada toplumdaki algıyı da, farkındalığı da beraber yürütmemizde fayda var.

Discord da bu konudan haberdar olduklarını ve ekiplerinin konu hakkında çalışma yaptıklarını söyledi.

Discord’un Rusya ve Türkiye’de erişilemediğine dair raporların farkındayız. Ekibimiz şu anda bu raporları inceliyor.

Alt text

Sorunun kendisini çözmek yerine belirtilerini baskılamak için yapılmış mantıksız bir hamle bu erişim engeli. Suç işleyen kullanıcılar, bunu herhangi bir başka platformda da yapabilir ki yapıyorlar. Çözüm; ilk önce veri güvenliğini sağlamak, sonrasında sızdırdığınız verileri kullanarak suç işleyenleri tespit edip onlar hakkında işlem uygulamak. Platform hakkında işlem uygulamanın hiçbir faydası yok.