https://www.minecraft.net/content/dam/minecraftnet/games/minecraft/key-art/Minecraft_Titan_BaseGameBedrock_NetBlog_1170x500.jpg

Artık Minecraft'a Yeni Gelecek Canlıları Seçemeyeceğiz!

Minecraft, 15. yılını geride bırakırken, oyunun geleceğine dair önemli değişiklikler duyuruldu. Mojang Studios, oyuncuların beklentilerini karşılamak ve oyunu daha dinamik tutmak adına yeni güncellemeler ve format değişiklikleri yapacaklarını açıkladı.

Canlı Oylamaya Veda

Son yıllarda Minecraft Live etkinliğinde gerçekleştirilen canlı oylama, oyuncuların hangi yaratığın oyuna ekleneceğine karar vermesini sağlıyordu. Ancak bu yıl itibariyle bu format tarihe karışıyor. Bunun yerine, Minecraft Live yılda iki kez düzenlenecek ve daha sıradan olacak Bu yayınlarda oyuna gelecek yeni özellikler, test aşamasındaki yenilikler ve Minecraft evrenine dair en güncel bilgiler paylaşılacak. Son yıllarda, her yeni Minecraft Live bir öncekinden çok daha sıkıcı oluyordu. Bir değişikliğe ihtiyaç vardı ancak bu bana yeterli gelmedi.

Daha Sık Güncellemeler

Mojang Studios, oyuncuların yeni içerikleri daha sık görmek istediğini belirterek, artık yılda bir kez büyük bir güncelleme yapmak yerine, yıl boyunca birden fazla güncelleme yayınlayacaklarını açıkladı. Zaten yılda bir güncelleme getirirken bile bomboş güncellemeler geliyordu. Şimdi oyunun geleceğine dair hiç umudum kalmadı.

PlayStation 5 Sürümü

Mojang Studios, Minecraft’ın PlayStation 5 sürümünün geliştirildiği açıklandı. Normalde PlayStation 5 kullanıcıları, oyunun PlayStation 4 sürümünü oynuyordu.