https://blog.playstation.com/tachyon/2024/09/16612e81e4e1a569a0a3e3644526a8c31cdb8558.jpg?resize=1088%2C612&crop_strategy=smart&zoom=1.5

8 Yılda Yapılan Oyun, 9 Günde Battı!

Concord’un Sunucuları Kapanıyor: Büyük Hayal Kırıklığı

Henüz çıkışının üzerinden 10 gün bile geçmemiş olan PlayStation’a özel Concord oyunu, rezil performansının ardından 6 Eylül 2024’te sunucularını kapatmaya hazırlanıyor. Büyük umutlarla piyasaya sürülen oyun, oyuncular arasında beklenen ilgiyi göremedi.

8 Yılda Yapıldı, 9 Günde Kapandı

Concord, 8 yıllık bir geliştirme sürecinin ardından 23 Ağustos 2024’te PlayStation 5 ve PC için aynı anda yayınlanmıştı. Ancak oyun, kısa süre içinde büyük eleştirilerin hedefi oldu ve satış rakamlarıyla da hayal kırıklığı yarattı. Toplamda yalnızca 25 bin satışa ulaştığı iddia edilen oyun, çıkışından sadece birkaç gün sonra kapatılacak aşamaya geldi.

Sunucular Kapanıyor, Para İadeleri Başlıyor

Oyunu satın alan tüm oyunculara para iadesi yapılacağı da açıklandı. PlayStation Store üzerinden yapılan satın alımlar, doğrudan iade edilecek. Steam ve Epic Games Store gibi dijital mağazalardan yapılan satın alımlar için de benzer bir iade süreci uygulanacak.

Oyuncular İçin Büyük Hayal Kırıklığı

Concord’un bu kadar kısa sürede sona ermesi, belki büyük firmalar için bir uyarı olur. Neredeyse tüm büyük firmalar, servis oyunu yapıp parayı kırma derdinde. Bu yola dönüp batan her oyun, oyun sektörünün geleceği için önemli bir adım. Suicide Squad, Marvel’s Avengers gibi servis oyunu mezarlığına Concord da ekleniyor. Oyunu satın almış olan oyuncular, sunucular kapandıktan sonra oyuna erişim sağlayamayacaklar.