/assets/xcloud.webp

İddia: xCloud İle Sahip Olduğunuz Oyunları Oynayabileceksiniz

İDDİA: xCloud, Temmuz 2024’ten İtibaren Sahip Olduğunuz Oyunları Oynatabilecek

İddiaya göre Microsoft’un bulut tabanlı oyun hizmeti xCloud, Temmuz 2024’ten itibaren kullanıcıların sahip olduğu oyunları oynatma özelliğini sunacak. Ancak bu durum, bazı yayıncılar için geçerli olmayacak. Kendini eski bir oyun gazetecisi olan tanıtan bir Reddit kullanıcısı xCloud’un geleceği hakkında bazı bilgiler verdi.

Yayıncılar ve xCloud

xCloud hizmetinde şu anda sadece Game Pass oyunları oynanabiliyor. Ancak Temmuz 2024’ten itibaren kullanıcılar, kendi oyunlarını da xCloud üzerinden oynayabilecekler. Bu durum, yayıncılara oyunlarının xCloud’ta oynanmasına izin verme veya engelleme seçeneği sunuyor.

Bazı yayıncılar, oyunlarının xCloud’ta oynanmasına izin vermiyor. Eğer tüm bunlar doğruysa EA(seçili oyunlarda), Square Enix ve CD Project Red oyunlarının xCloud’ta oynanmasına izin vermeyen firmalar arasında yer alıyor.

Microsoft ve Yayıncılar

Microsoft, yayıncılara hizmete katılıp katılmama seçeneği sunuyor. Çoğu yayıncının, Microsoft’un sunduğu şartlardan memnun olduğu belirtiliyor. Ancak Microsoft, Activision-Blizzard oyunlarının bulut yayın hakları konusunda Ubisoft ile hala müzakerelerde bulunuyor. Microsoft tekel davası nedeniyle, Activision-Blizzard’ın bulut oyun haklarını Ubisoft’a satmıştı. Şimdiyse Ubisoft, Activision-Blizzard oyunlarının yayınlanması için daha fazla para talep ediyor ancak Microsoft şu ana kadar bu talebi reddetti.

xCloud ve Xbox Game Pass Ultimate

xCloud üzerinden oyun yayını yapabilmek için bir Xbox Game Pass Ultimate hesabına ihtiyaç duyulacak.

Kaynak