https://rawcdn.githack.com/Goygoy-Engine/goygoyCDN/7ff71ddbe4c39ff11780d5541edeadfb482b5fd2/before18May/blob.jpg

Hades II'nin Erken Erişim Sürümü Yayınlandı

2024’ün en çok beklenen bağımsız oyunlarından Hades II’nin erken erişim sürümü Steam ve Epic Games Store’da yayınlandı.

Hades II Fiyatı

Hades II; Steam’de 14.99 Dolar(~500 TL), Epic Games Store’da ise 488 TL’den satışa çıktı. İlerleyen zamanlarda oyunun fiyatı yükseltilebilir. Geliştirici ekip, oyuna ekleyecekleri ek içeriklerin büyüklüğüne bağlı olarak fiyatın artabileceğini söyledi.

Erken Erişim Ne Kadar Sürecek?

Erken erişim sürecinin ne kadar süreceğine dair kesin bir bilgi yok ancak geliştirici ekip, en iyi ihtimalle 2024’ün sonuna kadar sürecin devam edeceğini söyledi.

Türkçe Dil Desteği

Serinin ilk oyununun aksine bu oyunda Türkçe dil desteği bulunuyor.

Geliştirinin Sık Sorular Sorulara Verdiği Cevaplar

  • Neden Erken Erişim?

“İlk Hades oyununu en başından itibaren Erken Erişim’i düşünerek tasarlamıştık, aynı durum tarihimizdeki ilk devam oyunumuz olan Hades II için de geçerli. Dengeleme amaçlı değişikliklerden tutun hikâye anlatımına kadar, bu oyuna dair her şeyin zamana yayılmış geri bildirimlerden besleneceğine inanıyoruz.”

Bu oyun ne kadar süre için Erken Erişim’de olacak?

“Hades II’nin Erken Erişim geliştirme sürecinin, en iyi ihtimalle 2024 sonuna kadar sürmesini bekliyoruz. Bu sürecin doğası gereği şu an için net bir tarih bulunmuyor.”

Erken Erişim versiyonunun tam versiyonundan ne kadar farklı olması planlanıyor?

“Hades II’nin tam sürümünde hem Erken Erişim’e kıyasla çok daha eksiksiz, cilalı özellikler ve içerikler sunmayı hedefliyor hem de Steam Başarımlarını eklemeyi ve hikâyeyi tamamlamayı planlıyoruz. Erken Erişim süresince birkaç ayda bir yeni özelliklerin ve içeriklerin yer aldığı Büyük Güncellemeler ve bunların akabinde ortaya çıkabilecek sorunları hedef alan yamalar yayımlamayı düşünüyoruz. Bahsettiğimiz bu Büyük Güncellemelerden ilkini de bu yılın ilerleyen aylarında sizlere sunmayı umuyoruz. Oyun içinde yer alan Oyun Geliştirme Yol Haritası’nı incelemeniz, geliştirmenin hangi aşamasında olduğumuzu ve şu anki önceliklerimizi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.”

Erken Erişim sürümünün şu anki durumu nedir?

“Hades II’nin Erken Erişim sürümü hâlihazırda ilk Hades oyununun tam sürümünden daha fazla ortam, düşman ve tümüyle seslendirilmiş karakter içeriyor. Ancak henüz tamamlanmadı, hâliyle yeni önemli bölgeler, karakterler, düşmanlar, olaylar ve sistemler eklenmeyi bekliyor.Üç yılı aşkın süredir oyunun üzerinde çalışıyoruz. Erken Erişim çıkışımızı planlarken Hades II’yi olabildiğince çok oyuncuya iyi bir deneyim sunacak bir hâle getirmek ancak geri bildirimlere göre hareket alamayacağımız raddeyi de aşmamak istedik. Oyunda bazı noktalara ulaştığınızda mevcut içeriğin sonuna geldiğinizi fark edebileceksiniz. Buna ek olarak, çeşitli ekranların, simgelerin, karakter tasarımlarının ve diğer sunum ögelerinin henüz tamamlanmadığını ya da geçici görseller barındırdığını bilmenizi isteriz.”

Erken Erişim sırasında ve sonrasında oyunun fiyatı değişecek mi?

“Erken Erişim’in süresine ve zaman içinde Hades II’ye ekleyeceğimiz ilave içeriklerin büyüklüğüne bağlı olarak ileride satış fiyatını yükseltebiliriz.”

Topluluğu, geliştirme sürecine nasıl dahil etmeyi düşünüyorsunuz?

“İlk oyunun da Erken Erişim’inde olduğu gibi bir yandan aktif şekilde oyuncularımızın dönütlerini gözden geçirecek, diğer yandan da Hades II’yi her yönüyle geliştirmeye ve iyileştirmeye devam edeceğiz. Oyun istemcisinde bağlantısı bulunan resmî Discord sunucumuzda düşünce ve görüşlerin bildirilebileceği bir alan bulunmaktadır. Ayrıca Steam tartışma forumlarımızdaki konuşmaları ve oyuna dair bulabildiğimiz bütün herkese açık tartışma platformlarını da inceliyor olacağız. Oyuncularımızın yardımıyla çok sayıda değişiklik ve iyileştirme yapacağımızı düşünüyor, bunları da yama notlarımızda paylaşmayı planlıyoruz. Bütün bunlara ilaveten oyuncularımız, anonim oynayış verilerini isteğe bağlı olarak bizimle paylaşmayı seçtiklerinde sadece oynayarak da oyunu iyileştirmemize katkıda bulunabilir. Geliştirme ekibi olarak izlenimlerimizi, oyuncularımızdan aldığımız geri bildirimleri ve topladığımız oynayış verilerini bir araya getirdiğimizde Hades II’yi mümkün olan en iyi hâle nasıl getirebileceğimizi daha iyi anlayacağız.”