/assets/capsule_616x353(1).jpg

Starfield'a Yeni Güncelleme: Kara Araçları, 60 FPS Modu, Yeni Harita Modu

Starfield için Yeni Özelliklerle Gelen Mayıs Güncellemesi

Starfield oyununun en son güncellemesiyle birlikte oyuna yeni özellikler ve iyileştirmeler getiriliyor! Yüzey haritalarının iyileştirilmesi, yeni oynanış seçenekleri, gemilerin iç dekorasyonu için mod ve daha fazlası yer alıyor. Güncelleme şu an Steam Beta sürümünde mevcutken, 15 Mayıs’ta tüm oyuncular için yayınlanacak.

Yeni Özellikler

Yüzey Haritalarının İyileştirilmesi

Oyuncuların geri bildirimlerine göre, yüzey haritalarında daha fazla detay ve kullanılabilirlik sağlanarak oyuncuların gezintileri kolaylaştırılacak. Yeni haritalar, arazideki tüm detayları, ağaçları, kayaları ve yüklenme alanındaki tüm yapıları daha kolay görmenize olanak sağlayacak. Görsel, yeşil alanlar, yapılar ve yolları içeren karmaşık bir haritayı temsil ediyor. Harita üzerinde, oyun içindeki belirli yerleri veya özellikleri işaret eden çeşitli simgeler bulunuyor. Bu simgeler beyaz zemin üzerine siyah işaretlerle ve her biri farklı ikonlara sahip.

Yeni Oynanış Seçenekleri

Güncellemeyle birlikte, oyuncular oyun deneyimlerini kişiselleştirmek için yeni oynanış seçeneklerine sahip olacak. Oynanışı etkileyen bazı tercihler(Örneğin satıcıların sahip olduğu kredi miktarını arttırabileceksiniz) özelleştirilebilecek. Böylece oyun deneyiminizi tam olarak istediğiniz şekilde ayarlayabileceksiniz. Görsel, Starfield'a yeni güncelleme ile eklenecek olan oyun ayarları menüsüne ait. Menüde bazı spesifik oyun ayarlarının değiştirilebildiği görülüyor.

Gemi Dekorasyonu Modu

Oyuncular, gemilerin iç dekorasyonunu artık İstasyon (Outpost) modunda olduğu gibi yapabilecek.

Konteyner Menüleri için Sekmeler

Güncellemeyle birlikte, konteyner ve ticaret menülerine sekmeler eklenecek, böylece konteyner veya envanterin ne olduğunu daha kolay görebilecek ve gezinme kolaylaştırılacak.

Xbox Series X için Görüntü ve Performans Ayarları

Xbox Series X oyuncuları için, performans ve görsel arasında seçim yapabilme imkanı sağlanacak. VRR destekli ekranlarda, oyuncular VRR 40 veya VRR 60 arasında seçim yapabilecek. Performans önceliği seçilirse, hedef FPS 60’a çıkacak.

Unity Sonrası

Unity sonrasında karakterimizin görünümünü ve yeteneklerini değiştirebileceğiz.

Yeni Araç ve Gelecek Güncellemeler

Starfield ekibi, oyuna ilk kara aracını eklemek için çalışıyor. Ayrıca, daha fazla görev ve “Shattered Space” genişleme paketi de geliştiriliyor. Görselde, Mars’a benzeyen kırmızımsı-kahverengi bir arazide hareket eden küçük bir kara aracı(rover) gösteriliyor. Uzay aracı etrafında toz bulutları uçuşurken, arka planda kayalık ve dağlık alanlar görülüyor. Monitörün sol alt köşesinde gri renkte dairesel bir kontrol çubuğu ve ekranın sağ tarafında kod veya metin içeren açık renkli dikey bir panel yer almakta. Starfield'ın oyun motoru içerisinden çekilen bir ekran görüntüsü olduğundan, oyun motoruna ait bazı bilgi panelleri yer alıyor.

Creations

Resmi mod desteği bazı onayla mod geliştiricilerine yollandı. Yakında yayınlanacak.

Güncelleme, Steam’de Beta olarak yayınlandı. 15 Mayıs’ta ise tüm oyuncular için yayınlanacak.