/assets/GMfzCtiXYAEaESv.jpeg

Hellblade II'den Her Gün Yeni Bilgi

Hellblade 2’den Yeni Bilgiler

Özellikle Xbox sahiplerinin merakla beklediği Senua’s Saga: Hellblade II ile ilgili, oyunun geliştiricisi olan Ninja Theory oyun çıkana kadar her gün oyuna dair yeni bir şey paylaşacaklarını duyurdu. Oyunun 21 Mayıs’ta çıkacağını göz önünde bulundurursak, oyun çıkana kadar oyuna dair çok daha fazla bilgi edinebileceğiz. Çıkış tarihi yaklaşmasına rağmen Hellblade II’nin kendisine dair çok az şey görmüştük. Muhtemelen bunun nedeni, kısa ve sinematik bir oyun yapmaları. Eğer fazla bir şey gösterirlerse, oyun sırasında ilk kez karşılaşacağımız şey sayısı çok az kalacak.

Gün 1

İlk günün paylaşımı, oyunun yeni bir ekran görüntüsü oldu. Görselde, dramatik ve renkli bir gün batımına bakan bir kadın(Senua) gözükmekte. Senua, sağlam ve engebeli kayalıkların arasında durmakta ve uzaktaki dağlar, göl ve açık gökyüzünden oluşan manzaraya bakmaktadır.

Gün 2

Bir önceki gün paylaşılan ekran görüntüsünün neredeyse aynısı. Sadece bu sefer geniş ekran bir monitörde. Hellblade

Gün 3

Oyunun sistem gereksinimleri paylaşıldı. Buradaki yazımızdan sistem gereksinimlerine ulaşabilirsiniz.

Gün 4

Oyunun için yapılan karakter tasarımları paylaşıldı. Hellblade II’yi daha gerçekçi yapmak için geliştirici ekip, kostümleri tarihsel olarak doğru malzeme ve teknikleri kullanarak gerçek dünyada hazırlamış. Sonrasında bu tasarımlar dijital olarak taranmış ve oyuna aktarılmış.

Gün 5

Oyunun animasyonlarının yakalandığı hareket yakalama(motion capture) stüdyosunun bir görseli paylaşıldı. Hellblade

Gün 6

Oyun içindeki bazı objeler, doğrudan konsept görseller üzerine 3D modelleme yapmak yerine önce gerçek dünyada yapılmış ve sonrasında taranarak dijital ortama aktarılmış. Bu sayede çok daha gerçekçi sonuçlar alınmış.

Gün 7

Bazı içerik üreticileri oyunun geçtiği gerçek mekanlara götürüldü. Ne yazıkki oyuna dair bir şey paylaşılmadı.

Gün 8

Hellblade II’de Ástríðr karakterini oynayan Aldís Amah Hamilton’ın kısa bir röportajı paylaşıldı.

Gün 9

Oyunun dünyasını daha gerçekçi yapmak adına İzlanda’ya gidilmiş. Bu geziden bir fotoğraf paylaşıldı. Hellblade II

Gün 10

Oyundan röportajları içeren 23 dakikalık bir video yayınlandı. Sizin için bu videodaki oynanış sekanslarını kırparak bir video hazırladık.

Gün 11

İlk oyundaki Druth karakterinin ikinci oyunda da olacağı açıklandı. Druth oyun boyunca bize çeşitli hikayeler anlatarak rehberlik ediyordu. Druth'u canlandıran Nicholas Boulton'un resmi

Gün 12

Hellblade II’den kuzey ışıkları manzarası. Hellblade II'den kuzey ışıkları manzarası.

Gün 13

Oyuna ait bir ekran görüntüsü daha. Hellblade II karakterlerinden biri

Gün 14

Oyunun hangi ülkede saat kaçta yayınlanacağı açıklandı. Türkiye’de 21 Mayıs günü saat 11:00’da oyun oynanabilir olacak. Hellblade 2'nin çıkış saatleri

Gün 15

Hellblade II’den önce, ilk oyunda olanların kısaca özetlendiği bir video paylaşıldı.

Gün 16

Ninja Theory’nin stüdyo başkanı Dom Matthews ile ilgili bir röportaj yaptı.

Gün 17:

Oyunun hareket yakalama işlemlerinin yapıldığı stüdyodan bir video paylaşıldı. İlk oyunda, Ninja Theory ekibi toplantı salonlarını hareket yakalama stüdyosuna dönüştürmek zorunda kalmıştı. Ancak şimdi çok daha büyük bir stüdyoları var.

Gün 18 ve 19

Kayda değer bir şey paylaşılmadı.

Gün 20

Ninja Theory’nin stüdyo başkanı Dom Matthews, Senua’s Saga Hellblade II’nin çıkışı öncesinde bir açıklama yaptı:

“Herkese merhaba, Senua’s Saga: Hellblade II’nin çıkışının arifesinde siz hayranlarımıza Ninja Theory ekibi adına teşekkür etmek istiyorum. Bize sevgi ve destek verdiğinizde, Senua’nın sizin için ne kadar önemli olduğunu anlattığınızda, oyunu ne kadar dört gözle beklediğinizi ve Senua’nın hikayesini, onunla ve Hellblade ile olan bağınıza layık olacak şekilde devam ettireceğimize duyduğunuz güveni ifade ettiğinizde sizi görüyor ve duyuyoruz.

Senua’s Saga: Hellblade II’nin en başından beri sizi düşündük. Senua’nın hikayesinin 2. bölümünü oynadığınızda, o tanıdık bağı tekrar bulacağınızı ve ayrıca çok daha fazla insanın Senua ve onun dünyasıyla tanışacağını içtenlikle umuyorum.

Video oyunlarını yapmak zordur. Tıpkı Senua gibi, biz de bir ekip olarak hedefimize ulaşmak için bir inançla hareket ettik: Sizi Senua’nın dünyasının derinliklerine çeken ve sizi düşündüren ve hissettiren bir yolculuğa çıkaran bir oyun yapmak.

Hedefimize ulaştığımıza inanıyorum ve umarım siz de aynı fikirde olursunuz. Oyunumuzla, ekibimizle ve bu büyülü yolculukta bizi destekleyen siz hayranlarımızla gurur duyuyorum.

Teşekkür ederiz.”

Gün 21

Senua’s Saga: Hellblade II yayınlandı.

Oyunun Hikayesi

Senua’s Saga: Hellblade II, ilk oyunun başarısının ardından, oyuncuları daha da etkileyici bir hikaye ve görsel şölenle buluşturmayı vaat ediyor. Oyun, Senua’nın Viking saldırısına uğrayan köyünü kurtarmasını konu alıyor.